Demokrata Párt

A választás szabadsága

Demokrata Párt

A döntés szabadsága

Demokrata Párt

A tettek szabadsága

Hogyan látod a politikát és a politikusokat? Kinek tudsz bizalmat szavazni és látod-e értelmét, hogy elmenj szavazni a következő országgyűlési választáson? Milyennek kellene lennie egy pártnak és politikusnak ahhoz, hogy bizalmat tudj adni neki?

Hozzászólások

Demokratikus Kerekasztal

A témával kapcsolatban a Demokrata Párt “Közösségi Kerekasztal Beszélgetést” kezdeményez, amelyre a párt szakértői és az Y generáció fiataljai kapnak meghívást.

Y generációs polgár

demokrata képviselő

népszavazási kezdeményezés (egyelőre)

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.