Orbán 30.000 dolgozót rendelt a magyar nőktől – cserébe adna párezer forintot

A május 17-i kormányinfón Lázár János néhány tízezer forintnyi családtámogatás belengetésével igyekezett megindokolni, hogy miért kell visszatérnie annak a korszaknak, amelyben a magyar nőknek a helye a konyhában volt.

Az új elképzelés szerint rendelésre kellene a 20-30-as nőknek 30.000-rel több gyermeket megszülniük határidőre. A Rákosi nyomdokain járó megalomán miniszterelnök épp csak azzal a ténnyel nem számol, hogy egy gyerek felnevelése, iskoláztatása és elindítása az önálló életbe, húsz éves feladat, így a beígért családtámogatási extra ezer forintokkal nem fedezhető.

Kapitány Balázs szociológus is kifejtette* a FIGYELŐben márciusban, hogy a túlhypeolt családtámogatási rendszer megvágáshoz vezet ahelyett, hogy olyan közeget teremtenénk a családoknak, hogy évtizedes távlatban is el tudják képzelni biztonságban a jövőjüket.

A Lázár-féle antimigrációs narratíva hamisan azt a képet festi, mintha az európai értékrend az lenne, hogy bevándorlással pótolják a hiányzó adófizetőket. Ezzel szemben minden nemzet törekszik a gyermekvállalás elősegítésére, itt EU-s viszonylatban a 20. helyen állunk a magunk 1,5%-os értékével az egy nőre jutó gyerekek számában. Ezen azonban nem kampánycélú néhányezer forint, hanem egy stabil, kiszámítható jövőkép tud változtatni.

A Demokrata Párt négypilléres struktúra-reformot sürget, amelyben a munkahelyteremtés, az adórendszer a családtámogatás és az oktatás együttesen garantálják a nemzeti fejlődés lehetőségét.

http://demokratapart.eu

*Forrás:
http://figyelo.hu/cikkek/445123-mersekelt-baby-boom (A cikket azóta törölte az új tulajdonos…) alternatív forrás: http://csalad.mandiner.hu/cikk/20170313_kapitany_balazs_mersekelt_baby_boom_mi_tortenik_a_felszin_alatt

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.

Y generációs polgár

demokrata képviselő

népszavazási kezdeményezés (egyelőre)