Demokrata Párt

A választás szabadsága

Demokrata Párt

A döntés szabadsága

Demokrata Párt

A tettek szabadsága

Töltsd ki az online nemzeti konzultációt, hogy kiderüljön az igazság: mit is gondolunk az érdemi munkát végző civil szervezetekről és a kormánypropagandát sulykoló álcivilekről.

Anonimitás

Az adatokat anonim módon, azaz személyes adatoktól mentesen gyűjtjük, és nem adjuk ki senkinek. 

A civil törvény a kormány akarata ellenére segíti az érdemi munkát végző szervezeteket

A civil törvény vélemények szerint méltánytalan, megbélyegző hatású lesz, azonban ennek hatását valójában csak évek múlva tudjuk felmérni. A kormányzati paranoia azonban visszafelé sülhet el: mivel a kormányzat és az állami cégek kizárólag a propaganda-civileket támogatja immár 7 éve, ezért minden érdemi és értelmes munkát végző társadalmi szervezetnek (NGO) külföldi forrásokat kell bevonzania. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy meg kell felelniük a nemzetközi sztenderdeknek, átláthatóan kell működniük és valós munkát kell végezniük.

A “külföldről támogatott szervezet” így az Orbán-korszakban egyet jelent a “valóban civil szervezet” és az “érdemi tevékenységet végző szervezet” fogalmával.

Kósa Sándor, a Demokrata Párt elnöke szerint:

“Minden olyan szervezet, amely kizárólag az állami cégek és a kormányzat valamint a kormányközeli vállalatok támogatását élvezik, a civil törvénnyel elvesztették a nemzetközileg is elsimert ‘NGO’, azaz ‘non-govermental organization’ státuszukat. Aki csak a rezsim propagandáját tolja, annak nem is kell más forrás a működéséhez, mint az adófizetők pénzéből ellopott milliárdok.”

Online nemzeti konzultációt indít a Demokrata Párt, hogy kiderüljön, a magyar emberek támogatják-e az olyan társadalmi szervezetek munkáját, amelyek pénzt hoznak az országba, hogy építsék a közös jövőnket és meggátolják a korrupciót és az igazságtalanságot. Töltsd ki te is, és mondd el a véleményed!

Kik vagyunk?

A Demokrata Párt az Y generáció pártja.

Tied a döntés: hol és mit tanulsz, hogy több legyél. Tied a döntés: hol és mit dolgozol, hogy élvezd, amit csinálsz. Tied a döntés: hol élsz és kinek fizetsz adót, hogy értelmes célokat támogass. Tied a döntés: kivel és mikor tervezel családot, gyereket, hogy megtaláld az egyensúlyt az álmaidban. Tied a döntés: mit teszel az egészségedért és mennyit költesz rá, hogy hosszú életed legyen. Tied a döntés: kinek és mit hiszel el, kinek a szavainak adsz hitelt és kire bízod rá a jövődet, hogy olyan politikusok hozzanak törvényeket feletted, akik érted dolgoznak. Tied a döntés: teszel róla vagy hallgatsz és várod a sorsod.

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.

Y generációs polgár

demokrata képviselő

népszavazási kezdeményezés (egyelőre)