Demokrata Párt

A választás szabadsága

Demokrata Párt

A döntés szabadsága

Demokrata Párt

A tettek szabadsága

Közösségi Kerekasztal

Tied a döntés: hol és mit tanulsz, hogy több legyél. Tied a döntés: hol és mit dolgozol, hogy élvezd, amit csinálsz. Tied a döntés: hol élsz és kinek fizetsz adót, hogy értelmes célokat támogass. Tied a döntés: kivel és mikor tervezel családot, gyereket, hogy megtaláld az egyensúlyt az álmaidban. Tied a döntés: mit teszel az egészségedért és mennyit költesz rá, hogy hosszú életed legyen. Tied a döntés: kinek és mit hiszel el, kinek a szavainak adsz hitelt és kire bízod rá a jövődet, hogy olyan politikusok hozzanak törvényeket feletted, akik érted dolgoznak. Tied a döntés: teszel róla vagy hallgatsz és várod a sorsod.

Mondd el a véleményed – Tied a döntés…

Mondd el, Te mit gondolsz:

Várjuk a véleményed az alábbi 6 témában. Kattints a címre, ami érdekel, és írd le a gondolataid.

Oktatás

Hogyan kellene működnie az oktatásnak Magyarországon, hogy a hallgatók és a diákok számára egyenes utat jelentsen a sikeres karrierépítés felé?

Munkahely

Milyen munkahelyeknek és vállalatoknak kellene Magyarországon működnie, hogy lásd bennük a jövőd?

Életpálya

Hol szeretnél élni és milyen körülmények között az elkövetkező 5-10-20 évben? Mikor alapítanál családot és milyen feltételek telesülése esetén?

Egészségügy

Milyen egészségügyi ellátást vársz el és mennyit volnál hajlandó áldozni rá, ha te fizetnéd zsebből?

Politika

Hogyan látod a politikát és a politikusokat? Kinek tudsz bizalmat szavazni és látod-e értelmét, hogy elmenj szavazni a következő országgyűlési választáson? Milyennek kellene lennie egy pártnak és politikusnak ahhoz, hogy bizalmat tudj adni neki?

Gyere el az élő kerekasztalbeszélgetésre!

Regisztrálj a Közösségi Kerekasztal Beszélgetésre és mondd el a véleményed te is. Hiszen ez rólad szól, miért beszélgetnénk nélküled?

  • Megkönnyíted az egyeztetést, ha megadod, de nem kötelező.

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.

Y generációs polgár

demokrata képviselő

népszavazási kezdeményezés (egyelőre)