Demokrata Párt

A választás szabadsága

Demokrata Párt

A döntés szabadsága

Demokrata Párt

A tettek szabadsága

A Demokrata Párt kiderítette, hogy kik állnak a diáktüntetések mögött

A Független Diákparlament által szervezett január 19-i tüntetést és a hozzá kapcsolódó politikai mozgalmat immár közel 40.000 fiatal támogatja. A tüntetés során ultimátumot fogalmaztak meg Orbán Viktornak, amelyre Lázár János a kormányinfón lekezelően csak annyit reagált: „nem tárgyaltak erről a nagy lehetőségről”. A 40.000 fiatal mögött Orbán máris “valakiket” sejtett a Kossuth Rádióban elhangzó pénteki kinyilatkoztatásában – amellyel nem is téved igazán.

Orbán 30.000 dolgozót rendelt a magyar nőktől – cserébe adna párezer forintot

A május 17-i kormányinfón Lázár János néhány tízezer forintnyi családtámogatás belengetésével igyekezett megindokolni, hogy miért kell visszatérnie annak a korszaknak, amelyben a magyar nőknek a helye a konyhában volt. Az új elképzelés szerint rendelésre kellene a 20-30-as nőknek 30.000-rel több gyermeket megszülniük határidőre. A Rákosi nyomdokain járó megalomán miniszterelnök épp csak azzal a ténnyel nem számol, hogy egy gyerek felnevelése, iskoláztatása és elindítása az önálló életbe, húsz éves feladat, így a beígért családtámogatási extra ezer forintokkal nem fedezhető.

Megvárjuk amíg kirúgják a magyarokat az Unióból vagy időben elzavarjuk Orbánt?

Nem adhatunk esélyt Orbánnak és bandájának, hogy eltöröljék a rendszerváltást. A Demokrata Párt felszólítja a kormányt, hogy adja át az ország vezetését egy európai értékeket valló, a nemzet egységét képviselő új kormányzatnak, és ezzel vessen véget a hazánkat a politikai színtéren a diktatúrák felé sodró politikájának. Bejelentjük, hogy a magyar lakosság felé tömegtájékoztató kampányt indítunk, hogy minden választópolgár tisztában legyen annak következményeivel, amit az Orbán-rezsim elkövet. (MTI)

Közösségi Kerekasztal

Tied a döntés: hol és mit tanulsz, hogy több legyél. Tied a döntés: hol és mit dolgozol, hogy élvezd, amit csinálsz. Tied a döntés: hol élsz és kinek fizetsz adót, hogy értelmes célokat támogass. Tied a döntés: kivel és mikor tervezel családot, gyereket, hogy megtaláld az egyensúlyt az álmaidban. Tied a döntés: mit teszel az egészségedért és mennyit költesz rá, hogy hosszú életed legyen. Tied a döntés: kinek és mit hiszel el, kinek a szavainak adsz hitelt és kire bízod rá a jövődet, hogy olyan politikusok hozzanak törvényeket feletted, akik érted dolgoznak. Tied a döntés: teszel róla vagy hallgatsz és várod a sorsod.

Oktatási vasfüggönyt épít a kormány a CEU ellehetetlenítésével

A Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor újabb áldozata nem a CEU valójában, hanem az a 2.000.000 Millenniumi-generációs fiatal, akik az elkövetkező évtizedben arról kell döntsenek, hogy Magyarországon folytatják-e az életüket. A hazai felsőoktatás romjain virágba boruló csinovnyik-képzők jelentik lassan az egyetlen alternatívát a tanulni vágyóknak. A magánegyetemek pedig a CEU-t ért támadás után azon tűnődnek, hogy adjanak-e egyáltalán esélyt annak a magyar társadalomnak, amelyik képes a szélsőségesen popuplista oligarcha-kormányt hatalmon tartani.

Analóg buktába rohan a kormány – és még büszke is rá

Csütörtök este végképp bebizonyosodott, hogy a FIDESZ-KDNP kormány analóg a mai digitális világban. Amikor a Gemius jelentése* szerint már 3,5 millióan interneteznek mobilról naponta, és Reklámszövetség mérése** szerint a netes reklámköltés veri a televíziót, a kormány az analóg hozzáállásával teljesen lemond a 2018-as választások során közel 2.000.000 választópolgárról.

A digitális generáció a mama szoknyája mellől váltja le az analóg kormányt?

A millenniumi generáció többsége most lépi át a felnőtt élet küszöbét, azonban a 18-33 közötti korosztályban feltűnően sok a politikailag bizonytalan, semmilyen vallási csoporthoz vagy civil szervezethez nem tartozó fiatal. Ők a közösségi médiát a televízióval vagy más hagyományos médiával szemben hitelesebb csatornának tartják, ami jelentősen megváltoztatja a játékszabályokat a politikai hadszíntéren. Hogyan lehet azonban egy olyan generációt választásra hívni, amelyik kutatások szerint nem hoz döntéseket a saját életével kapcsolatban sem?

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.