Oktatási vasfüggönyt épít a kormány a CEU ellehetetlenítésével

A Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor újabb áldozata nem a CEU valójában, hanem az a 2.000.000 Millenniumi-generációs fiatal, akik az elkövetkező évtizedben arról kell döntsenek, hogy Magyarországon folytatják-e az életüket.

A hazai felsőoktatás romjain virágba boruló csinovnyik-képzők jelentik lassan az egyetlen alternatívát a tanulni vágyóknak. A magánegyetemek pedig a CEU-t ért támadás után azon tűnődnek, hogy adjanak-e egyáltalán esélyt annak a magyar társadalomnak, amelyik képes a szélsőségesen popuplista oligarcha-kormányt hatalmon tartani.

A 2018-as választások így már nem csak a Orbán-rezsim eltüntetéséről, hanem a nemzeti fennmaradásról is szól. Az ellenséggyártás közben ugyanis a kormány nem csak a józan ítélőképességét vesztette el, de a memóriáját is – és immár saját gyermekeinek a jövőjét falja fel.

Közösségi Kerekasztal

Tied a döntés: hol és mit tanulsz, hogy több legyél. Tied a döntés: hol és mit dolgozol, hogy élvezd, amit csinálsz. Tied a döntés: hol élsz és kinek fizetsz adót, hogy értelmes célokat támogass. Tied a döntés: kivel és mikor tervezel családot, gyereket, hogy megtaláld az egyensúlyt az álmaidban. Tied a döntés: mit teszel az egészségedért és mennyit költesz rá, hogy hosszú életed legyen. Tied a döntés: kinek és mit hiszel el, kinek a szavainak adsz hitelt és kire bízod rá a jövődet, hogy olyan politikusok hozzanak törvényeket feletted, akik érted dolgoznak. Tied a döntés: teszel róla vagy hallgatsz és várod a sorsod.

Gyere el az élő kerekasztalbeszélgetésre!

Regisztrálj a Közösségi Kerekasztal Beszélgetésre és mondd el a véleményed te is. Hiszen ez rólad szól, miért beszélgetnénk nélküled?

  • Megkönnyíted az egyeztetést, ha megadod, de nem kötelező.

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.

Y generációs polgár

demokrata képviselő

népszavazási kezdeményezés (egyelőre)