Demokrata Párt

A választás szabadsága

Demokrata Párt

A döntés szabadsága

Demokrata Párt

A tettek szabadsága

Analóg buktába rohan a kormány – és még büszke is rá

Csütörtök este végképp bebizonyosodott, hogy a FIDESZ-KDNP kormány analóg a mai digitális világban. Amikor a Gemius jelentése* szerint már 3,5 millióan interneteznek mobilról naponta, és Reklámszövetség mérése** szerint a netes reklámköltés veri a televíziót, a kormány az analóg hozzáállásával teljesen lemond a 2018-as választások során közel 2.000.000 választópolgárról.

A 18+35 éves korosztály – népszerűen “millenniumi generáció” – körében a FIDESZ-KDNP képtelen olyan módon kommunikálni, amellyel legalább minimális figyelmet kaphatna. A CÖF-ös nyugdíjas-menetelés, a Metropolt kiszorító Lokál bulvárlap és a felduzzasztott állami televíziócsatornák nem képesek egy olyan kormányzatot helyzetbe hozni, amelyik “Kifejezetten rühelli, utálja” az internetet. A Deutsch-féle “internetes konzultációnak” becézett értelmetlenség is jól mutatja, hogy keresi a fogást a kormányzat, de a Habony-művek által működtetett pestisrácok és 888 álhírportálokon és néhány messziről felismerhető trollon kívül nem tudnak felmutatni semmit, ami azt jelezné: értik a digitális világ kommunikációs technológiáit és képesek 2018 után is érdemben párbeszédet folytatni ezeken keresztül.

Amikor a Ratkó-korszak gyermekei is nyugdíjba vonulnak és a választóbázis lassan az Y-generációra kellene, hogy épüljön, előre borítékolható bukást jelent a “nem értem, ezért nem szeretem” viselkedés a digitális generáció által használt internetes eszközökkel szemben. Igaz, azt legalább jól megmutatja, hogy hogyan viszonyulnak a kormánypárti vezető politikusok ahhoz a generációhoz, amely immár 1,7 millió bizonytalan választót számlál.

A témával kapcsolatban a Demokrata Párt “Közösségi Kerekasztal Beszélgetést” kezdeményez, amelyre a párt szakértői és az Y generáció fiataljai kapnak meghívást.

*Forrás: Gemius – DKT 2016/06 (15+ belföldi közönség)
** Forrás: http://mrsz.hu/kutatas/reklamkoltes/reklamkoltes-2016

 

Mondd el: te milyen eszközökkel kommunikálsz, és hogyan kommunikálnál szívesen az aktuális döntéshozókkal?

Hozzászólások

Y generációs polgár

demokrata képviselő

népszavazási kezdeményezés (egyelőre)

A választás szabadsága

A demokrata szellemiség legfontosabb eleme, hogy a polgárok szabadon választhassanak azok közül a lehetőségek közül, amelyek meghatározzák az életüket. Hogy kik képviselik őket, kik alkotnak helyettük törvényeket és kiknek adnak meghatározott időre bizalmat – ez a jelenkor egyik legfontosabb kérdése.

A döntés szabadsága

Jogodban áll eldönteni, hogy mit kezdesz az életeddel. Te döntesz arról, hogy milyen karriert építesz, mikor vállalsz gyereket és hogy hol szeretnéd élni az életed. A politikának nem dolga helyetted dönteni, és nem korlátozhatja a döntésed szabadságát. Még akkor sem, ha éppen úgy döntesz, hogy most még nem döntesz sehogy.

A tettek szabadsága

Mit tesz érted a társadalom? A valódi kérdés: te mit teszel önmagadért. A valódi demokráciában jogodban áll cselekvő módon közreműködni a társadalmi kérdésekben. Jogodban áll kiállni és változtatni azon, amit úgy érzel, hogy másképp kellene tenni. Építsünk valódi demokráciát – valódi tettekkel.